Pentru prevenirea bolilor trebuie ca sistemul imunitar să fie perfect sănătos. Puțini oameni știu, că organismul uman are mare nevoie de alimente alcaline, pe care ar trebui să consumăm zilnic. În următoarele vă prezentăm câteva alimente alcaline, care ne ajută foarte mult. În primul rând vorbim de rădăcinoase, ca de exemplu țelina, ridichii, sfecla, morcovii, hreanul.

Apoi în rând urmează legumele crucifere, ca salata, varza, conopida și broccoli. Acestea ne ajută, să păstrăm organismul sănătos. Sunt ușor de gătit, la aburi sau eventual fierte câteva minute. Verdețurile asigură organismului o serie de minerale, fibre și antioxidanți.

În special spanacul oferă aceste materiale necesare și vitamina K, ce ajută la digestie ușoară și la vedere. Să obținem o salată detoxifiantă de primăvară, este bine să consumăm urzici, leurda, spanac, stevia și ceapa verde. Dar între alimente alcaline se numără și usturoiul, care este în fruntea listei alimentelor ce întărește metabolismul. Este un puternic aliment alcalin, care oferă imunitate.