Au fost vremuri când parchetul a fost un lux și numai cei bogați și-au permis să le aibă în casa lor. Cu apariția parchetului laminat acest lucru s-a schimbat radical!

Fiind disponibilă o gamă largă de modele de parchet în comerț, este o provocare majoră să faci o alegere potrivită pentru casa ta.

Cum să fie? Ce modele de parchet se alege în încăperi?

Când alegi parchetul trebuie să faci o sinteză: ce calități va trebui să aibă pardoseala nouă?

În primul rând, în funcție de traficul la care va trebuie să reziste, trebuie decisă grosimea parchetului. În comerț se găsește parchet laminat de la grosimea de 6 mm până la 20 mm. Cu cât crește grosimea, cu atât mai rezistent va fi parchetul la trafic. Dar trebuie știut că parchetul laminat este confecționat din mai multe straturi, ultimul strat fiind mult mai dur, special conceput pentru a rezista la uzură. Astfel, în funcție de tipul și grosimea acestui strat, parchetul se potrivește sau nu uzurii mai accentuate.

În al doilea rând, modele de parchet se pot grupa și în funcție de nuanțe și culoare. Această proprietate este important mai mult din punct de vedere de design. Și aici există variante din belșug! Există modele de parchet mai închise și mai deschise la culoare, pot imita diferite esențe de lemn, decizia îți aparține!