Cea mai enervantă problemă a gospodinelor este curățenia și menținerea acestuia la un nivel acceptabil. Gospodinele știu cel mai bine ce efort trebuie făcut pentru conservarea curățeniei într-o locuințe.

Covorul de intrare din fața ușii este folosită ca o barieră care ajută în acest sens. Folosind acest mic covoraș o mare parte a murdăriei care aducem cu pantofii din exterior se poate opri în fața ușii. Preșurile sunt de două feluri: exterior și interior.

Covoarele de intrare destinate utilizării exterioare sunt confecționate din materiale mai rezistente și de obicei au un suport din plastic.

Acestea sunt plasate de cele mai multe ori în fața ușii de intrare în casă. Sunt foarte utile, mai ales în cazul în care copii și animalele de companie fac navetă între casă și curte. Covoarele de intrare interioare sunt destinate uzului intern. Acestea sunt realizate din materiale mai moi și au rolul de reține praful de pe papuci când intrați într-o altă cameră. De pildă este foarte util când nu vreți să se răspândească murdăria din bucătărie în toată casa.